Om oss

Myrgården är belägen strax norr om Svedala i Sjödiken. Området är idylliskt där en blandad miljö av villor, hästgårdar, hagar och mindre jordbruk karakteriserar den skånska bykulturen. Runt husknuten finns även bokskogen som ger njutning både till häst och till fots året runt. I skogen Skabersjö – Torup finns preparerade ridslingor och motionsspår vilka är uppskattade av allmänheten. Kommunikationsmöjligheter med tåg, buss och flyg är också goda; 1o min till Sturup, 25 min till Kastrup, 15 km till Malmö eller 20 km till Lund.

Här på gården har vi ett 20-tal islandshästar. Varje år ser ett eller två föl dagens ljus som ett resultat av vår lilla men högkvalitativa avel. En annan gren av vår verksamhet är våra inackorderingar. Vi erbjuder ett tiotal platser till inackorderingshästar. Idag har vi sex trevliga inackorderingar som ger vår gård extra härlig stämning och trivsamhet med många underbara skratt.

Vi arbetar ständigt med att förbättra våra kunskaper inom hästhållning, hästträning och ridning och ett led i det arbetet är vår kursverksamhet. Vi har sedan 2007 årligen arrangerat kurser med Eyjólfur Ísólfsson som instruktör och nu på senare år även för Ísólfur Líndal Þórisson.

 

Comments are closed.