Våra hästar

På vår gård har vi ett 20-tal hästar och här följer en presentation av några av dem.

Ston

Kolvör frá Syðra-Skörðugili
Kolvör är född 2003 och är e: Kolfinnur fra Kjarnholtum u: Krossa frá Syðra-Skörðugili (8,04)
Kolvör är Johannas häst och kom till Sverige i oktober 2010.
 

 

 

 

 
Tildra från Sjödiken
Tildra är född 2005 och är e: Flipi från Österåker och u: Aldis från Hästabet (ue: Askur från Håkansgården). Hon är stor, har otroligt lätt för sina fem gångarter, har en naturligt vacker form under ryttare, är mycket vacker och har en BLUP på 113. Tildra är till salu.
 
 
 
 
 
 
Joka från Sjödiken
Joka är vårt första föl och är född 1992. Hennes mamma Askja fra Velds en danskfödd häst efter Gordon fra Stora-Hof, var sannolikt bärare av bukskäcksanlag som därför gett Joka ett blått och ett brunt öga. Denna härliga häst har inte mycket tölt men hennes fantastiska lynne gör henne til en av de mest älskade hästarna på gården, både av stora och små ryttare.

 

 

 

 

 
Hafdís frá Lækjamóti
Myrgården är delägare i några hästar på Island. Hafdís är e: Ómur frá Kvistum och hon står hos Ísólfur på Lækjamót. Hon är född 2010 och det blir spännande att se vad det blir av henne när hon blir äldre.

 

 

 

 

 

Ilmur frá Lækjamóti
Även Ilmur är till 50% ägd av Myrgården och även hon står på Lækjamót för att växa sig stor och fin. Ilmur är e: Kraftur frá Efri-Þverá och u: Truflun frá Bakka. Truflun är ett 1:a klass-sto som Ísólfur visade på bedömning år 2010.

 

 

 

 

 

 

Valacker

Askur från Sjödiken
Askur är född hos oss på gården 1997 och är Johannas favorit. Han är e: Almur frá Laekjamoti och u: Jóka från Sjödiken.
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Denise Withlock
 
 

 

Leiknir från Sjödiken
Leiknir är född på gården och är u: Stjarna fra Veslös och e: Flipi från Österåker. Han är 4-gångare med mycket trevliga gångarter och har varit Johans rid- och kurshäst under ett par år. Nu är det dock dags för Leiknir att hitta en ny ryttare och är därför till salu.

 

 

 

 

 

Unghästar

Sól från Sjödiken
Sól är född hos oss på gården 2008. Hon är e: Askur från Håkansgården och u: Stjarna fra Veslös. Sól är Johans häst och han har precis påbörjat inridningen av henne.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hrappur från Sjödiken
Hrappur är född hos oss på gården 2009. Han är e: Askur från Håkansgården och u: Stjarna fra Veslös och därmed helbror med Sól. Han är Johannas häst och hon väntar med spänning på att han ska bli stor nog att påbörja inridningen med. Just nu går han och växer sig stor och stark på hingstbete hos Niels och Sussie på Skaneyland.
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
Tófa från Sjödiken
Tófa är född hos oss på gården 2011. Hon är dotter till Kolvör som kom till oss under 2010. Tófa är moderlivsimport och är efter Álfur frá Selfossi.

 

 

 

 

 

Inackorderade hästar

 
Aldís från Hästabet
Aldís är född 1998  och är e: Askur från Håkansgården och u: Steypa från Mästaregården. Hon kom till gården 2005 dräktig med Flipi från Österåker och är således mamma till Tildra. Lotta Nilsson-Möller är stolt ägare och Aldís och Lotta är ett strålande exempel på ”a match made in heaven”.
 
 
 
 
 
 
 
Jói från Sjödiken
Jói är u: Sóley fra Nordur-Hvammi och e: Alsvinnur från Stora Öllstorp. En underbar familjehäst med 4 rena och lättväxlade gångarter. Jóis stolta ägare heter Mari som med sin underbara humor har gett oss alla i stallet många härliga skratt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komma frá Eyjarhólum
Komma och hennes ägare Maria kom til gården för ett par år sedan. Sedan dess har Komma setts på tävlingsbanan med sin andra ryttare Washington. Komma och Wash har förmodligen skrivit historia genom att vara den första islandshästen med en brasiliansk ryttare som vunnit en töltklass i Sverige.
 
 
 
 
 
 
 
 Solfari från Hyngarp
Solfari har bott på Myrgården längst av alla inackorderingar och är en herre som passerat 20-årsstrecket. Han och hans ägare Ingegerd tycker allra bäst om långa härliga skogsturer, gärna med fikapaus i någon fin glänta eller vid en sjöstrand.
 
 
 
 
 
 
 
 
Tinna frá Ytra-Skörðugili
Tinna kom till oss på gården 2002. En riktigt härlig liten häst med 5 gångarter och en klockren tölt i alla lägen. En mycket pålitlig familjehäst men hon sätter hagkompisarna på plats. Denna gentledam skulle dock aldrig kröka ett hårstrå på lill-matte Saga!
 

Comments are closed.